SPORAZUM O SARADNJI IZ OBLASTI NAUKE I KULTURE između Centra za istraživanje moderne i savremene historije Tuzla i JU Arhiv Tuzlanskog kantona

Dana 04. 05. 2021. godine, u prostorijama Arhiva Tuzlanskog kantona potpisan je Sporazum o saradnji iz oblasti nauke i kulture između Centra za istraživanje moderne i savremene historije Tuzla i JU Arhiv Tuzlanskog kantona.

Sporazumne strane su se usaglasile da zajednički rade na unapređenju, afirmaciji i prezentaciji naučnih i kulturnih vrijednosti kroz realizaciju slijedećih projekata:

  • Učešće i saradnja u realizaciji zajedničkih naučno-istraživačkih i izdavačkih projekata,
  • Saradnja u realizaciji kulturnih sadržaja (izložbe, promocije knjiga),
  • Zajedničko apliciranje za sufinansiranje realizacije projekata sa domaćim i međunarodnim učešćem,
  • Razmjena naučnih i stručnih publikacija,
  • Saradnja na projektima organizacije stručnih i naučnih skupova, konferencija, okruglih stolova i tribina, te ostalim oblicima saradnje.

Sporazum su potpisali Izvršni direktor CIMOSHIS-a Tuzla, prof. dr.  Sead Selimović i direktor Arhiva TK, mr. sc. Omer Zulić. Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su Hatidža Fetahagić, predsjednik Upravnog odbora Arhiva TK, Selma Isić, prof. historije, zaposlenica Arhiva TK, prof. dr. Izet Šabotić, predsjednik Upravnog odbora CIMOSHIS-a Tuzla i mr. Jasmin Jajčević, sekretar CIMOSHIS-a Tuzla.