SPORAZUM O SARADNJI IZ OBLASTI NAUKE

Dugogodišnja uspješna saradnja Centra za istraživanje moderne i savremene historije Tuzla i Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu ozvaničena je potpisivanjem Sporazuma o saradnji.

SPORAZUM O SARADNJI IZ OBLASTI NAUKE između Centra za istraživanje moderne i savremene historije Tuzla i Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu, potpisan je 03. 02. 2022. godine u Tuzli.
Sporazum su potpisali Izvršni direktor Centra za istraživanje moderne i savremene historije Tuzla, prof. dr. Izet Šabotić i prof. dr. Rasim Muratović, direktor Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu.
Potpisivanju Sporazuma o saradnji iz oblasti nauke prisustvovali su i prof. dr. Sead Selimović i mr. Jasmin Jajčević

Sporazumne strane su se usaglasile da zajednički rade na unapređenju, afirmaciji i prezentaciji naučnih vrijednosti kroz realizaciju slijedećih projekata:
• Učešće i saradnja u realizaciji zajedničkih naučno-istraživačkih i izdavačkih projekata,

• Saradnja u realizaciji kulturnih sadržaja (izložbe, promocije knjiga),

• Zajedničko apliciranje za sufinansiranje realizacije projekata sa domaćim i međunarodnim učešćem,

• Razmjena naučnih i stručnih publikacija,

• Saradnja na projektima organizacije stručnih i naučnih skupova, konferencija, okruglih stolova i tribina, te ostalim oblicima saradnje.