OBJAVLJEN NOVI BROJ ČASOPISA “HISTORIJSKI POGLEDI”, BR. 6, Tuzla 2021.

U izdanju Centra za istraživanje moderne i savremene historije Tuzla publikovan je novi broj časopisa

HISTORIJSKI POGLEDI//HISTORICAL VIEWS, god. IV, br. 6, Tuzla 2021, 425 str.

Šesti broj časopisa “Historijski pogledi”, rezultat je kontinuiranog rada Centra za istraživanje moderne i savremene historije Tuzla i saradnika Časopisa. Autori radova i Redakcija trudili su se da i ovaj broj Časopisa bude kvalitetan i sadržajan. A da je kvalitet Časopisa neosporan potvrđuje i činjenica da je on indeksiran u 35 međunarodnih naučnih i bibliografskih baza.

Šesti broj časopisa “Historijski pogledi” sadrži rubrike Članci, Prikazi, Izvještaji i Aktivnosti Centra za istraživanje moderne i savremene historije Tuzla. Osim toga, dati su i Popis publikacija štampanih u izdanju Centra za istraživanje moderne i savremene historije Tuzla, te Upute autorima. Rubrika Članci sadrži 13 radova, rubrika Prikazi sedam radova, rubrika Izvještaji jedan rad i rubrika Aktivnosti Centra za istraživanje moderne i savremene historije Tuzla, jedan rad. U Časopisu su, dakle, objavljena 22 rada.

Svi radovi su recenzirani i kategorizirani. Objavljeni radovi tretiraju važna pitanja iz moderne i savremene historije Bosne i Hercegovine. Zahvaljujemo se svim autorima radova, saradnicima, kolegama, prijateljima i donatorima koji su zaslužni za štampanje šestog broja časopisa “Historijski pogledi”.

Pozivamo kolege historičare, te naučnike i stručnjake iz srodnih nauka na saradnju, da svojim člancima iz moderne i savremene historije daju doprinos izlaženju narednih brojeva časopisa “Historijski pogledi”.

Vidjeti više: http://pogledi.cimoshis.org/

https://doi.org/10.52259/historijskipogledi.2021.4.6

https://www.cimoshis.org/HISTORIJSKI%20POGLEDI6.pdf