SPORAZUMI O SARADNJI IZ OBLASTI NAUKE I KULTURE

Kvalitet i kvantitet rada Cimoshis Tuzla u 2021. godini je pokazatelj potpisivanja još dva sporazuma o saradnji.

1. SPORAZUM O SARADNJI IZ OBLASTI NAUKE I KULTURE između Centra za istraživanje moderne i savremene historije Tuzla i Memorijalni centar Srebrenica-Potočari Spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine, 8. 12. 2021. Sporazum su potpisali Izvršni direktor Cimoshis Tuzla, prof. dr. Izet Šabotić i Ševket Hafizović, predsjedavajući Upravnog odbora Memorijalniog centra Srebrenica-Potočari Spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine i

2. SPORAZUM O SARADNJI IZ OBLASTI NAUKE I KULTURE između Centra za istraživanje moderne i savremene historije Tuzla i Društva arhivskih zaposlenika Tuzlanskog kantona, 15. 12. 2021.Sporazum su potpisali Izvršni direktor Cimoshis Tuzla, prof. dr. Izet Šabotić i predsjednica Društva arhivskih zaposlenika Tuzlanskog kantona, Selma Isić.

Sporazumne strane su se usaglasile da zajednički rade na unapređenju, afirmaciji i prezentaciji naučnih i kulturnih vrijednosti kroz realizaciju slijedećih projekata:

• Učešće i saradnja u realizaciji zajedničkih naučno-istraživačkih i izdavačkih projekata,

• Saradnja u realizaciji kulturnih sadržaja (izložbe, promocije knjiga),

• Zajedničko apliciranje za sufinansiranje realizacije projekata sa domaćim i međunarodnim učešćem,

• Razmjena naučnih i stručnih publikacija,

• Saradnja na projektima organizacije stručnih i naučnih skupova, konferencija, okruglih stolova i tribina, te ostalim oblicima saradnje.